DK
GS

duo
recital

Sanhayea Song
Ivan Ferčič

17.12.2022, ob 17.00 – Ješenca

vstop prost.

PROGRAM

F. Schubert – D.574 Grand Duo

I. Allegro moderato
II. Scherzo. Presto
III. Andantino
IV. Allegro vivace

J. Brahms – Regensonate

I. Vivace ma non troppo 
II. Adagio 
III. Allegro molto moderato

NASTOPAJOČI

Sanhayea Song, violina

Sanhayea je z glasbenim ustvarjanjem pričela s tremi leti na klavirju, z violino pa se je prvič srečala pri šestih letih. Kot mlada solistka je nastopila z Prime Philharmonic orchestra, Seoul tutti chamber orchestra in Bucheon youth string orchestra, na državnih tekmovanjih je osvojila več prvih in zlatih nagrad kot solistka in komorna glasbenica.

Med študijem v Evropi je bila povabljena k soldelovanju z Youth Symphonic Orchestra of Carinthia in Kammer Akademie, na povabilo organizatorjev pa je odigrala tudi recitale kot so Dobrodelni solo recital (Večer Maurica Ravela) v Köttmannsdorf/Avstrija in nastopila na Festivalu Bled. Šolanje na Privatni Univerzi Gustav Mahler je zaključila z odliko. Sanhayea je študij glasbe nadaljevala v Kaliforniji, kjer je na Univerzi Južne Kalifornije svoje znanje izpopolnjevala v studiju Prof. Glenn Dicterowa, dolgoletnega koncertnega mojstra New York Filharmonikov. Na USC je bila nagrajena s štipendijo in nagrado za komorno ustvarjanje. Kot asistentka je na univerzi poučevala violino in komorno glasbo.

Sanhayea uživa v orkesterski igri že od otroštva. Kot mlada glasbenica je sodelovala z Bucheon Youth String Orchestra, kjer je pridobila svoje prve izkušnje kot koncertna mojstrica. Med študijem je pogosto nastopala kot vodja sekcij in koncertna mojstrica v sinfoničnih in komornih orkestrih. Sanhayea je projektno sodelovala z orkestroma SNG Maribor in Downey Symphony Orchestra v Kaliforniji, v letu 2021 je kot koncertna mojstrica vodila Avstrijsko-Korejski sinfonični orkester na odru dunajskega Konzerthausa. Sanhayea v sezoni 2022/23 deluje v orkestru Slovenske Filharmonije kot namestnica koncertnega mojstra, prav tako končuje magisterski študij koncertne smeri na mdw – Univerza za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju, v razredu Prof. Christiana Altenburgerja. Igra na violino mojstra goslarja Rombacha, na posoji od univerze mdw.

Več na SanhayeaSong.com

Ivan Ferčič, klavir

Ivan Ferčič (1984) je glasbeno izobraževanje začel na glasbeni šoli v Mariboru na oddelkih za klavir in harmoniko ter ga nadaljeval na umetniški gimnaziji pri prof. Narcisu Grabarju in Sijavušu Gadžijevu (klavir, sedanji Konservatorij za glasbo v Ljubljani) ter Slavku Magdiću (harmonika). Leta 2003 je ob zaključku umetniške gimnazije prejel diplomo dr. Romana Klasinca za izjemne umetniške dosežke. Istega leta je bil sprejet na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2008 v razredu red. prof. Tatjane Ognjanovič z odliko diplomiral (diploma summa cum laude). Udeležil se je mednarodnih klavirskih šol pri prof. A. Valdmi, S. Gadžijevu, N. Floresu, M. Hughesu, J. Jandu, J. G. Jiračku in G. Wallischu. Javno je nastopal kot solist in v komornih skupinah po Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji in Italiji, Makedoniji, na Češkem in v Veliki Britaniji ter na domačih ter tujih festivalih (tudi v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012). Snemal je tudi za Radio Slovenija. Kot solist je nastopil z Mladinskim komornim orkestrom Maribor (čembalo), igral z Mariborsko filharmonijo, Orkestrom RTV Slovenija, festivalskim orkestrom iz Marburga, pa tudi s Slovensko filharmonijo, kasneje še kot občasni član orkestra. Prejel je Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. V šolskem letu 2009/10 je končal podiplomski specialistični študij v razredu prof. Tatjane Ognjanovič ter nato nastopil s Chopinovo drugo sonato na mednarodni konferenci Evropskega združenja klavirskih pedagogov v Ljubljani. Tako je bil povabljen v Cardiff, prestolnico Walesa, kjer je imel recital v okviru tamkajšnje EPTE – ter prav tako v Salzburg. V času šolanja se je udeležil nekaj mednarodnih in večine državnih tekmovanj. Prejel je več zlatih plaket, dosegel eno prvo in štiri druga mesta. Marca 2007 je na državnem tekmovanju v disciplini klavir v najvišji kategoriji IIIb prejel zlato plaketo in prvo nagrado. Tako je tudi zastopal državo Slovenijo na prvem mednarodnem tekmovanju pianistov iz vseh članic Evropske Unije v organizaciji klavirskih pedagogov EPTA, ki se je odvilo konec junija 2009 v Pragi. Prejel je častno diplomo za izjemno interpretacijo Slik z razstave Modesta Musorgskega. Trenutno deluje na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.