DK
GS

klavirski
trio

Tim Jančar
Sanhayea Song
Klara Krklec

3.12.2022, ob 17.00 – Ješenca
4.12.2022, ob 19.00 – Ljubljana

vstop prost.

možnost donacij
za koncert v Ješenci - RSVP

PROGRAM

J.Haydn – Klavirski trio v Es-Duru 

Allegro moderato
Poco adagio
Finale: Allegro

 
J.Brahms – Klavirski trio v H-Duru, op.8 (revidirana edicija)

Allegro con brio
Scherzo: Allegro molto
Adagio
Finale: Allegro

NASTOPAJOČI

Tim Jančar, klavir

Tim Jančar je svojo glasbeno pot začel na Nižji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Damjani Cvetko. Šolanje je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana – smer klavir in glasbeni stavek, leta 2018 pa je s posebnim priznanjem summa cum laude magistriral na AG Ljubljana pri prof. Tatjani Ognjanovič. Po končanem študiju na AG Ljubljana se je vpisal na podiplomski študij na univerzi Mozarteum v Salzburgu in ga leta 2020 končal, trenutno pa študira na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju.

Je nagrajenec večih državnih in mednarodnih tekmovanj: državno tekmovanje TEMSIG 2016 – 1. mesto in zlata plaketa, mednarodno tekmovanje Citta di Gorizia – 1.mesto in prva nagrada, mednarodno tekmovanje Janez Matičič – prvo mesto in prva nagrada v umetniški kategoriji …

Za svoje študijske uspehe je leta 2013 prejel Škrjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, leta 2017 pa Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani.
Tekom študija je nastopil s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, s komornim orkestrom Konservatorija Guiseppe Tartini iz Trsta ter z orkestrom Slovenske filharmonije, maja 2016 pa je imel na Dunaju v okviru cikla Piano forte – the next generation, pod pokroviteljstvom Banke Avstrije, kot predstavnik Slovenije samostojni recital. Septembra 2021 je kot zmagovalec avdicije nastopil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma z orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani ter izvedel 3. klavirski koncert S. Rahmaninova. Nastopil je na mnogih slovenskih in mednarodnih festivalih – Festival Ljubljana, Festival Lent, Festival Arsana, Imago Sloveniae, Neisuoni Deiluoghi v Italiji, Festival Slowind, kot tudi v okviru Glasbene mladine Slovenije, združenja klavirskih pedagogov EPTA, v okviru klavirskega cikla Pianissimo, v okviru kulturno umetniškega zavoda PerArtem …

Aktivno sodeluje tudi na področju komorne glasbe (trio Ad hoc), vsa leta pa se udeležuje mednarodnih seminarjev pri priznanih profesorjih: Ruben Dalibaltayan, Johannes Kropfitsch, Claudio Martínez Mehner, Markus Schirmer, Boris Berman, Avedis Kouyoumdjian, Eliso Virsaladze.

Sanhayea Song, violina

Sanhayea je z glasbenim ustvarjanjem pričela s tremi leti na klavirju, z violino pa se je prvič srečala pri šestih letih. Kot mlada solistka je nastopila z Prime Philharmonic orchestra, Seoul tutti chamber orchestra in Bucheon youth string orchestra, na državnih tekmovanjih je osvojila več prvih in zlatih nagrad kot solistka in komorna glasbenica.

Med študijem v Evropi je bila povabljena k soldelovanju z Youth Symphonic Orchestra of Carinthia in Kammer Akademie, na povabilo organizatorjev pa je odigrala tudi recitale kot so Dobrodelni solo recital (Večer Maurica Ravela) v Köttmannsdorf/Avstrija in nastopila na Festivalu Bled. Šolanje na Privatni Univerzi Gustav Mahler je zaključila z odliko. Sanhayea je študij glasbe nadaljevala v Kaliforniji, kjer je na Univerzi Južne Kalifornije svoje znanje izpopolnjevala v studiju Prof. Glenn Dicterowa, dolgoletnega koncertnega mojstra New York Filharmonikov. Na USC je bila nagrajena s štipendijo in nagrado za komorno ustvarjanje. Kot asistentka je na univerzi poučevala violino in komorno glasbo.

Sanhayea uživa v orkesterski igri že od otroštva. Kot mlada glasbenica je sodelovala z Bucheon Youth String Orchestra, kjer je pridobila svoje prve izkušnje kot koncertna mojstrica. Med študijem je pogosto nastopala kot vodja sekcij in koncertna mojstrica v sinfoničnih in komornih orkestrih. Sanhayea je projektno sodelovala z orkestroma SNG Maribor in Downey Symphony Orchestra v Kaliforniji, v letu 2021 je kot koncertna mojstrica vodila Avstrijsko-Korejski sinfonični orkester na odru dunajskega Konzerthausa. Sanhayea v sezoni 2022/23 deluje v orkestru Slovenske Filharmonije kot namestnica koncertnega mojstra, prav tako končuje magisterski študij koncertne smeri na mdw – Univerza za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju, v razredu Prof. Christiana Altenburgerja. Igra na violino mojstra goslarja Rombacha, na posoji od univerze mdw.

Več na SanhayeaSong.com

Klara Krklec, violončelo

Klara Krklec (1996), je s poukom violončela pričela v glasbeni šoli Rogaška Slatina pri prof. Tanji Kovačič, kasneje pa je svojo pot nadaljevala na glasbeni šoli Parnas v Domžalah pri prof. Zdenki Kristl-Marinič.

V času šolanja je sodelovala na državnih in mednarodnih tekmovanjih, kjer je dosegla številne nagrade:
-leta 2008 na mednarodnem tekmovanju Euritmia v Povolettu prejela zlato plaketo
-Aprila 2010 na mednarodnem tekmovanju Alfredo E Vanda Marcosig v Italiji prejela prvo nagrado in bila povabljena na koncertno turnejo (Gorica, Comino, Benetke-teater La Fenice, Salzburg-Mozarteum)
-Aprila 2011 je na mednarodnem tekmovanju Antonio Salieri prejela prvo nagrado in zlato plaketo.
V letu 2013 je dvakrat nastopila na radiju ORF.

Leta 2015 prejela zlato plaketo na državnem tekmovanju Temsig.

Oktobra 2012 je bila sprejeta na Kärntner Landeskonservatorium, pri prof. Milošu Mlejniku, pri kateremu je nadaljevala študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Julija 2016 je bila sprejeta na London Master Classes, kjer je s profesorjem Ralphom Kirshbaumom izpopolnjevala tehniko, ter nadgrajevala izvedbo koncerta za violončelo in orkester Edwarda Elgarja.

Februarja 2017 je prejela povabilo na finalni krog avdicij USC v Los Angelesu, katero je uspešno upravila in svoje znanje izpopolnjevala na dvo-letni specializaciji, kasneje pa še magisteriju, katerega je leta 2021 končala z odliko. Med študijem magisterija, se je odločila za vzporedni študij dirigiranja pri Larry-u Livingston-u.

V začetku leta 2018 je bila povabljena na festival filmske glasbe v Warner Brothers Studio v Los Angelesu, kjer je vodila sekcijo violončel. Izvajali so glasbo John Williamsa – Star Wars ter odlomke klasičnih filmov (Casablanca, The Sea Hawk, Titanic, Cinema Paradiso, The Godfather, ET, Rocky…). Tam je odkrila njeno strast tudi do filmske glasbe. Posnela je glasbo za več sto filmov in serij, kateri so dobili tudi Grammy in Emmy nominacije, ter nagrade.

V času delovanja v Kaliforniji se je večkrat odzvala povabilom ASEF-a, ter nastopila na gala večerih na Stanfordu, katerih poslušalci so med drugimi bili astronavtka Sunita Williams, ter nobelov nagrajenec Frederick Duncan Michael Haldane.

Klara igra na violončelo mednarodno priznanega izdelovalca Helmuta Illnerja, kateri je njen donator od leta 2011.